NIEUWS

Patisserieleerling Jomi maakt chocoladeshowstuk voor examen

mei 27th, 2020|0 Reacties

Hoi ik ben Jomi Hoeks 20 jaar oud. Leerling patisserie van het Summa College in Eindhoven.Mijn thema is Oranjeleeuwinnen. Dit heb ik gekozen omdat ik al van kleins af aan op voetbal zit en de Oranjeleeuwinnen mijn voorbeelden zijn. Deze passie heb ik samen laten komen in dit sierwerkstuk waar ik hard voor gewerkt heb en super trots op ben.Door corona kan de eindpresentatie op school niet plaats vinden. Deze presentatie zou een feest voor ons leerlingen, docenten, stagebegeleiders en ouders zijn. Dit valt nu weg.Daarom is mijn sierwerkstuk te bewonderen bij Martin Brood Patisserie Chocolade in Valkenswaard. Ik heb hier de afgelopen tijd stage gelopen en heel veel geleerd van het vak patisserie. Waarvoor veel dank aan Stefan Brugmans.

Wij supporteren de Oranjeleeuwwinnen en Danielle van de Donk met het gebakje: Daan’s Choice

juni 24th, 2019|0 Reacties

                      Danielle van de Donk uit Valkenswaard, in het dagelijks leven profvoetballer bij Arsenal en het Nederlands elftal probeert met haar mede Oranje Leeuwwinnen het goud te behalen bij het Wereldkampioenschap voetbal voor vrouwen in Frankrijk. Wij supporteren haar met haar eigen gebakje: Daan’s Choice. Met de smaken door Danielle zelf uitgekozen: een koekjesbodem, bakkersroom, abrikozen, slagroom en witte chocoladevlokken. Op alle dagen dat de Orangje Leeuwwinnen moeten voetballen verkrijgbaar bij ons in de winkel. En natuurlijk ook onze bekende Oranje tompoucen, Oranje soezen en Oranje mini soesjes.

Leerling Patissier ontwerpt nieuw gebakje bij Martin

november 10th, 2018|0 Reacties

Op 14 jarige leeftijd begon Kelsey Verberne aan haar weekendbaantje bij Martin Brood Patisserie Chocolade aan de Leenderweg in Valkenswaard. Toen nog alleen broodjes inpakken en de winkel bevoorraden. Nu 3,5 jaar later werkt ze er nog, maar nu maakt ze ook mee banket/patisserie en volgt ze de opleiding tot Patissier op het Summa College in Eindhoven. Kelsey hoefde niet lang na te denken toen ze vanuit Martin de vraag kreeg of ze een nieuwe gebakje wilden bedenken, ontwerpen en maken. “Natuurlijk wil ik dat”, reageerde ze enthousiast. Onder begeleiding van Stefan Brugmans ging ze aan de slag. Eerst ideeën bedenken, waarvan er 1 de hele tijd bleef rond spoken in het hoofd van Kelsey. “Tijdens het gourmetten en platen met vrienden en familie eindigen wij altijd met ananas geflambeerd met Licor 43, dat vind ik een lekkere smaakcombinatie en moest dan ook de basis worden van het gebakje”, verteld Kelsey die het gebakje de toepasselijke naam gaf: Sweet Memory, “Het brengt mij zoete herinneringen. Het gebakje bestaat uit een speciale wenerbodem met Licor 43 room, bavaroise van Licor 43 en in het hart ananas. Bovenop staat een chocolade decoratie. “We hebben verschillende keren proefgedraaid voordat ik er tevreden over was. Zo was bij een van de eerste sessies de buitenkant van fluweel zachte witte chocolade maar dat bleef helaas niet zitten.” Ik heb er veel van geleerd en ben erg blij dat ik deze kans gekregen heb, verteld een enthousiaste Kelsey. Stefan hoort het met een glimlach aan en zegt: “ Wij willen onze medewerkers en leerling patissiers/bakkers stimuleren om het beste uit zich zelf te halen, hun eigen grenzen te gaan verleggen en daarvan leren zodat ze uitgroeien tot meesters in het vak. Kelsey ging de uitdaging aan met een zeer goed resultaat waar ze en wij trots op zijn!” Het gebakje Sweet Memory staat elke vrijdag en zaterdag in de winkel bij Martin Brood Patisserie Chocolade en is ook tijdens de Kerst in het assortiment.

Hoera ons tweede wondertje is geboren!

februari 4th, 2018|0 Reacties

Hoera ons tweede wondertje is geboren! Linde | 4 februari 2018  | 08.33 uur | 3485 gram Trotse papa en mama Stefan en Mariska Brugmans Ik heb een heel lief zusje
 met kleine roze handjes.
Als ik in haar mondje kijk,
dan zie ik daar geen tandjes. Elke keer dan denk ik weer,
 die tandjes zijn vergeten. 
Oh, wat zal het moeilijk zijn 
om zo de taartjes van papa te eten! Grote broer Thijme

In de top 10 van het Lekkerste Worstenbroodje

december 18th, 2017|0 Reacties

Een van de lekkerste worstenbroodjes koop je bij Martin! Tijdens de jaarlijkse wedstrijd van Omroep Brabant heeft de jury de Worstenbroodjes van Martin Brood Patisserie Chocolade als een van de 10 beste beoordeeld. De Worstenbroodjes worden beoordeeld door een consumentenjury en een vakjury die bestaat uit bakkers en slagers. Ze worden o.a. gekeurd op smaak, model, verhouding deeg/worst, en kleur. De Worstenbroodjes werden door een mysteryshopper gekocht en “blind” gejureerd. In januari en februari krijgen we opnieuw bezoek van een mysteryshopper die de worsenbroodjes komt kopen voor een tweede keuring. Hierbij worden de beste drie gekozen en deze moeten de Worstenbroodjes dan voor het oog van de jury gaan bakken. Team Martin feliciteert Dennis en Roel, de Worstenbroodjesbakkers van Martin met deze prestatie!

De Broodbakkers van Martin geïnspireerd door Vogelverschikkersfestival.

oktober 19th, 2017|0 Reacties

De broodbakkers van Martin: Dennis en Roel zijn creatief bezig geweest met brood. Ze hebben een echte vogelverschrikker gemaakt! In de herfstvakantie vind in Valkenswaard het twee jaarlijks Vogelsverschrikkersfestival plaats. Een evenement waar op creatieve manier vogelverschrikkers worden gemaakt en er veel ruimte is voor muziek, toneel en kunst. Natuurlijk kon een Vogelverschrikker ook bij Martin in de etalage niet ontbreken.  

Team Martin feliciteert Daan en haar mede Leeuwinnen

augustus 6th, 2017|0 Reacties

Wat een historische prestatie! Onze felicitaties aan onze TROTS van Valkenswaard Daan en haar mede Leeuwinnen! Met een gevoel van trots hebben onze patissiers de afgelopen dagen Oranje gebak en Danielle gebak gemaakt. Trots omdat we gebakjes mochten maken voor de “supporters” van Danielle. En dat echt heel Valkenswaard TROTS op haar is hebben we geweten. Wat een leuke reacties hebben wij mogen ontvangen op ons gebak. Via haar familie hebben we vernomen dat Danielle van der Donk het erg gewaardeerd heeft dat er bij ons Danielle gebakjes in de winkel stonden. En nu mogen we nog een keer! Natuurlijk morgen weer bij ons in de winkel: Oranje  KAMPIOENEN gebak en Danielle gebak.

Ook Martin is TROTS op Daan

augustus 4th, 2017|0 Reacties

Danielle van der Donk staat samen met haar mede Leeuwinnen donderdag 3 augustus in de halve finale van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Danielle, die met nummer 10 als aanvallende middenvelder in het Nederlands Vrouwenelftal speelt komt oorspronkelijk uit Valkenswaard en heeft gespeeld bij SV Valkenswaard. Momenteel speelt ze bij Arsenal in Engeland. Danielle is de TROTS van Valkenswaard en ook wij bij Martin zijn TROTS  op Danielle! Om haar en haar mede Leeuwinnen te ondersteunen maken wij donderdag 3 augustus Oranjegebak.

Daan op het gebak bij Martin

augustus 2nd, 2017|0 Reacties

U heeft het vast al gehoord of zelfs gezien, Valkenswaards TROTS Danielle van der Donk –ook wel Daan genoemd- staat met haar mede Leeuwinnen in de finale van het EK Vrouwenvoetbal 2017. Net als bij de halve finale maken wij bij Martin, vandaag 4 augustus en morgen zaterdag 5 augustus Oranje gebak om haar en haar teamleden te ondersteunen. Maar het gebak zal niet alleen Oranje gekleurd worden, Danielle zelf zal ook op het gebak verschijnen! Valkenswaard is TROTS op deze sportheld en die moeten eren! We zijn tevens druk bezig om de winkel in het Oranje te versieren. Geniet de aankomende dagen onder het genot van een Oranje gebakje of een Danielle gebakje van de prestaties van Ons Oranje.

2017 het jaar van ons 45 jarig jubileum

januari 1st, 2017|0 Reacties

2017 is en wordt een bijzonder jaar voor Martin Brood Patisserie Chocolade. In dit jaar vieren wij ons 45 jarig jubileum, gaat oprichter van Martin: Martien Brugmans met pensioen en is Mariska Brugmans samen met mij mede eigenaar geworden van Martin. Dit alles gaan wij groots met u vieren. Binnenkort nodigen wij u uit om aanwezig te zijn op onze "open dag" waarin wij met u willen toosten op ons 45 jarig jubileum, is er de afscheidsreceptie voor Martien Brugmans en diverse festiviteiten. Stefan

Chocolade Weekend voor winnaar TaartenKampioen 2015 bij Martin

januari 16th, 2016|0 Reacties

Zaterdag 16 en zondag 17 januari genoten Saskia Rekmans en haar partner van een geheel verzorgd Chocolade Weekend bij Martin. Saskia is de winnares van TaartenKampioen 2015, de wedstrijd voor hobbybakkers. De hoofdprijs was een geheel verzorgd Chocolade weekend. In twee dagen maakten zij onderleiding van patissier Stefan Brugmans een chocolade showstuk van zo'n ander halve meter hoog. S' Avonds ging men relaxen, dineren en overnachten bij Hotel Golden Tulip Jagershorst.

Martin Brood Patisserie Chocolade wint Design in Detail Award

december 1st, 2012|0 Reacties

Samen met lifestyle-winkel You are here en IJssalon Kees behoort Martin Brood Patisserie Chocolade tot het beste wat het bedrijfsleven in Zuid-oost brabant op het gebied van design te bieden heeft. De Design in Detail Awards, opgezet door Desing Cooperation Brainport en Brainport Development zet succesvolle samenwerkingen tussen ondernemers en ontwerpers in de spotlight en is bedoeld voor bedrijven uit de detail, horeca en diensten sector. Vijfentwintig kandidaten deden een gooi naar een Award en werden beoordeeld door een internationale jury. Uitstraling en aanzien van het gebouw, kwaliteit van de etalage, samenhang tussen interieur en exterieur, creativiteit / vernieuwing, ook in het assortiment of dienstenaanbod, functionaliteit, veiligheid, onderhoud, grafische vormgeving, website en doorvoeren van de identiteit waren de punten waarop de jury beoordeelden. Bijna drie jaar geleden begon Stefan Brugmans van Martin Brood Patisserie Chocolade met de voorbereidingen voor zijn nieuwe winkel en alles wat daarmee samenhangt. Zo werd ook het logo/identiteit gemoderniseerd en aangepast aan de kwaliteit van de producten die ze verkopen. “Dat je nu dan deze award in ontvangst mag nemen is gewoon grandioos!” verteld Stefan Brugmans. “Deze award is het resultaat van een paar jaar hard werken, niet alleen door mij maar ook door interieur-designbedrijf Linthorst die mijn ideeën en wensen vertaalde naar mijn nieuwe winkel; Ontwerpers-groep de Gewone jongens, die het nieuwe logo bedacht; Inf.nl die zorg draagt voor de website en mee werkt aan het doorvoeren van onze identiteit en natuurlijk de medewerkers van Martin, want ook onze producten zijn beoordeeld”. Naast eerder genoemde zaken die volgens de jury tot de top 3 behoren kregen ook sieradenzaak Kameleon, Eek & Ruigrok, Brasserie van de Berg, Onigiri en Geenen schoenen een Award.

Raadsleden proeven de eerste Valk bonbons

maart 12th, 2012|0 Reacties

Op het gemeentehuis van Valkenswaard werden afgelopen donderdag 15 maart 2013 de eerste Valkbonbons gepresenteerd aan de gemeenteraad. Stefan Brugmans van Martin Brood Patisserie Chocolade overhandigde de eerste doosjes Valkbonbons aan de Burgemeester Dhr. Anton Ederveen en Mevrouw Beppy de Wit van het Valkerijenmuseum waarna ook de overige raadsleden en het publiek op de tribune konden proeven. Een half jaar geleden is Stefan met de ontwikkeling van de Valkbonbon gestart. "Ik wilde een nieuw en lekker souvenir van Valkenswaard ontwikkelen, een leuk presentje dat toeristen kunnen kopen om te geven aan bijvoorbeeld de thuisblijvers of om zelf thuis nog eens na te genieten van hun bezoek aan Valkenswaard. Maar ook voor de inwoners van Valkenswaard om te serveren bij de koffie of cadeau te geven op een verjaardag. Het idee om de Valk van Valkenswaard te maken was dan al snel gevonden. Samen met het bedrijf die bonbonvormen maakt is de Valkbonbonvorm ontworpen, dat was nog een hele klus omdat ik de vleugels en snavel mooi gedetailleerd wilde hebben". De Valkbonbon is bereid van een speciale soort melkchocolade met een volle, romig en krachtige smaak. De vulling –in vaktermen ook wel interieur genoemd- is zacht en bereid van amandelen en hazelnoten met stukjes wafelkoekjes als krokante toets. "Mijn passie voor chocolade en de trots op"ons" Valkenswaard komen samen in de Valkbonbon". De Valkbonbons worden verkocht in cadeauverpakking met een kaartje met daarop in het kort de geschiedenis van Valkenswaard. "Zo wordt het echt iets leuks om te geven", aldus Stefan. Ook op het VVV kantoor worden de Valkbonbons verkocht en Restaurant Normandië serveert ze bij de koffie.

2 x Zilver voor Martin bij speculaaswedstrijd

september 26th, 2011|0 Reacties

In een volle evenementen paviljoen van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek werden 26 september jl. honderden speculaasjes gekeurd. Tijdens de jaarlijkse najaarsdag voor de bakkerij branche werd de wedstrijd om het lekkerste speculaasje gehouden. Martin Brood Patisserie Chocolade uit Valkenswaard heeft bij deze wedstrijd in de categorieën speculaas en gevuld speculaas allebei zilver gewonnen. Zowel vakmensen als consumenten hebben de speculaasproducten beoordeeld op o.a. smaak, brosheid, bakeigenschappen, aroma, vulling en verpakking. Dat we in de twee categorieën allebei tweede zijn geworden is een compliment voor heel mijn bakkersteam. De kleine speculaasjes worden gemaakt door de broodbakkers en het gevulde speculaas door de patissiers, aldus Stefan Brugmans. Met een 8,3 voor de speculaasjes en een 8,4 voor het gevulde speculaas liet Martin 93 van de 95 deelnemers achter zich. Tot en met Sinterklaas wordt bij Martin volop speculaas gebakken.

Martin bekroond met ster

mei 14th, 2011|0 Reacties

Martin Brood Pâtisserie Chocolade is op 14 Mei 2011 bekroond met een ster. Onder grote belangstelling zijn in het Klokgebouw in Eindhoven afgelopen zaterdagavond de Sterren van de Nederlandse Bakkerij bekend gemaakt en uitgereikt. Martin Brood Pâtisserie Chocolade uit Valkenswaard heeft uit handen van Ellen te Damme een felbegeerde Ster in ontvangst mogen nemen. Net als de restaurants en hotels heeft de bakkerij haar Sterren. Klantgerichtheid, service, kwaliteit en organisatie zijn onder andere punten waarop de afgelopen maanden door diverse deskundige juryleden werd beoordeeld. Martin is een van de weinige bakkers in Nederland die bij haar eerste deelname al meteen een Ster heeft gewonnen. Een Ster staat voor een “uitzonderlijke prestatie”. Het is dan ook een groot compliment voor alle medewerkers van Martin dat wij deze in ontvangst hebben mogen nemen, aldus Stefan Brugmans van Martin Brood Patisserie Chocolade. We hebben een drukke tijd achter de rug met de verbouwing van onze winkel en het lanceren van een voor Valkenswaard nieuw concept. Daar moesten wij en onze klanten in het begin aan wennen. Dat we toch dit jaar al deze Ster hebben gewonnen geeft er wel een extra goud randje aan. Ook de klanten werd gevraagd om hun beoordeling. De door de organisatie van Bakker met Ster uitgeschreven enquête is veelvuldig ingevuld en men gaf Martin een 9.4! “Een groter compliment kun je niet krijgen , dan de waardering van je eigen klant”, laat een opgetogen Stefan weten. Daarom gaan we dit a.s. zaterdag ook met onze klanten vieren en hebben we voor hun een lekker cadeautje. Van de ruim 2000 bakkersbedrijven in Nederland waren 71 bedrijven genomineerd. 36 van hen hebben een of meerdere sterren in ontvangst mogen nemen.