Op 14 jarige leeftijd begon Kelsey Verberne aan haar weekendbaantje bij Martin Brood Patisserie Chocolade aan de Leenderweg in Valkenswaard. Toen nog alleen broodjes inpakken en de winkel bevoorraden. Nu 3,5 jaar later werkt ze er nog, maar nu maakt ze ook mee banket/patisserie en volgt ze de opleiding tot Patissier op het Summa College in Eindhoven.

Kelsey hoefde niet lang na te denken toen ze vanuit Martin de vraag kreeg of ze een nieuwe gebakje wilden bedenken, ontwerpen en maken. “Natuurlijk wil ik dat”, reageerde ze enthousiast. Onder begeleiding van Stefan Brugmans ging ze aan de slag. Eerst ideeën bedenken, waarvan er 1 de hele tijd bleef rond spoken in het hoofd van Kelsey. “Tijdens het gourmetten en platen met vrienden en familie eindigen wij altijd met ananas geflambeerd met Licor 43, dat vind ik een lekkere smaakcombinatie en moest dan ook de basis worden van het gebakje”, verteld Kelsey die het gebakje de toepasselijke naam gaf: Sweet Memory, “Het brengt mij zoete herinneringen.

Het gebakje bestaat uit een speciale wenerbodem met Licor 43 room, bavaroise van Licor 43 en in het hart ananas. Bovenop staat een chocolade decoratie. “We hebben verschillende keren proefgedraaid voordat ik er tevreden over was. Zo was bij een van de eerste sessies de buitenkant van fluweel zachte witte chocolade maar dat bleef helaas niet zitten.”
Ik heb er veel van geleerd en ben erg blij dat ik deze kans gekregen heb, verteld een enthousiaste Kelsey.
Stefan hoort het met een glimlach aan en zegt: “ Wij willen onze medewerkers en leerling patissiers/bakkers stimuleren om het beste uit zich zelf te halen, hun eigen grenzen te gaan verleggen en daarvan leren zodat ze uitgroeien tot meesters in het vak. Kelsey ging de uitdaging aan met een zeer goed resultaat waar ze en wij trots op zijn!”

Het gebakje Sweet Memory staat elke vrijdag en zaterdag in de winkel bij Martin Brood Patisserie Chocolade en is ook tijdens de Kerst in het assortiment.