Op het gemeentehuis van Valkenswaard werden afgelopen donderdag 15 maart 2013 de eerste Valkbonbons gepresenteerd aan de gemeenteraad. Stefan Brugmans van Martin Brood Patisserie Chocolade overhandigde de eerste doosjes Valkbonbons aan de Burgemeester Dhr. Anton Ederveen en Mevrouw Beppy de Wit van het Valkerijenmuseum waarna ook de overige raadsleden en het publiek op de tribune konden proeven.

Een half jaar geleden is Stefan met de ontwikkeling van de Valkbonbon gestart. “Ik wilde een nieuw en lekker souvenir van Valkenswaard ontwikkelen, een leuk presentje dat toeristen kunnen kopen om te geven aan bijvoorbeeld de thuisblijvers of om zelf thuis nog eens na te genieten van hun bezoek aan Valkenswaard. Maar ook voor de inwoners van Valkenswaard om te serveren bij de koffie of cadeau te geven op een verjaardag.
Het idee om de Valk van Valkenswaard te maken was dan al snel gevonden. Samen met het bedrijf die bonbonvormen maakt is de Valkbonbonvorm ontworpen, dat was nog een hele klus omdat ik de vleugels en snavel mooi gedetailleerd wilde hebben”.
De Valkbonbon is bereid van een speciale soort melkchocolade met een volle, romig en krachtige smaak. De vulling –in vaktermen ook wel interieur genoemd- is zacht en bereid van amandelen en hazelnoten met stukjes wafelkoekjes als krokante toets. “Mijn passie voor chocolade en de trots op”ons” Valkenswaard komen samen in de Valkbonbon”.
De Valkbonbons worden verkocht in cadeauverpakking met een kaartje met daarop in het kort de geschiedenis van Valkenswaard. “Zo wordt het echt iets leuks om te geven”, aldus Stefan. Ook op het VVV kantoor worden de Valkbonbons verkocht en Restaurant Normandië serveert ze bij de koffie.