In een volle evenementen paviljoen van de Beekse Bergen in Hilvarenbeek werden 26 september jl. honderden speculaasjes gekeurd. Tijdens de jaarlijkse najaarsdag voor de bakkerij branche werd de wedstrijd om het lekkerste speculaasje gehouden. Martin Brood Patisserie Chocolade uit Valkenswaard heeft bij deze wedstrijd in de categorieën speculaas en gevuld speculaas allebei zilver gewonnen.
Zowel vakmensen als consumenten hebben de speculaasproducten beoordeeld op o.a. smaak, brosheid, bakeigenschappen, aroma, vulling en verpakking. Dat we in de twee categorieën allebei tweede zijn geworden is een compliment voor heel mijn bakkersteam.
De kleine speculaasjes worden gemaakt door de broodbakkers en het gevulde speculaas door de patissiers, aldus Stefan Brugmans.
Met een 8,3 voor de speculaasjes en een 8,4 voor het gevulde speculaas liet Martin 93 van de 95 deelnemers achter zich.
Tot en met Sinterklaas wordt bij Martin volop speculaas gebakken.