Winnaar van de Le nouveau Chef Desing Award

Tijdens de vorige Olympische Spelen – in Beijing- was hij aan het werk in het Holland Heineken House. Taarten maken voor de Nederlandse sporters die een medaille wonnen. Tijdens “Vancouver” was hij zelf in training, voor de Dutch Pastry Award 2010, het Nederlands Kampioenschap Patisserie.

En met reslutaat.

Stefan Brugmans, eigenaar van Luxe Bakkerij Martin in Valkenswaard heeft in een sterk deelnemersveld de Le Nouveau Chef Design Award gewonnen.
De juryleden roemden de deelnemers om het zeer hoge niveau van dit jaar. Rond het thema “wereldsteden” vervaardigde Stefan een chocoladeshowstuk van zo’n anderhalve meter hoog met als titel “Las Vegas” Op een moderne manier maakte hij een roulettetafel omgeven door een grote speelkaart.
Poppetjes van Amerikaanse dollars zorgden voor de vrolijke noot in het geheel. Op een grote dobbelsteen (uiteraard ook van chocolade) stond zijn taartje.
“Dit jaar hadden we een extra opdracht”, aldus Stefan. “De taart moest een nieuwe variant zijn op een typische taart uit het land van de stad die je uitbeeld in je showstuk. Ik had gekozen voor een moderne variant van de Cranberrytaart”. De taart bestond uit een cranberry-/frambozencompote gecombineerd met een ”Mousseline de roulette” -bestaand uit diverse specerijen en klaverhoning-, Amerikaanse chocolade brownie en op de taart lag een ster van cranberrybavaroise die helemaal tot aan de bodem van de taart door liep. Het totaal zorgde voor een verassend effect als je de taart doorsneed. Een modern showstuk, in één oogopslag te zien welke stad hij uitbeeldt, het thema goed doorgevoerd in zijn taart, was het commentaar van jurylid Paul van Luipen. Mede hierdoor mocht Stefan wederom de Le Nouveau Chef Design Award in ontvangst nemen.

"Echt super dat ik deze prijs weer heb mogen winnen.
Ruim een half jaar ben ik bezig geweest met de voorbereiding van deze wedstrijd.

In de laatste 2 maanden heb ik elk feestje afgezegd en ben ik bijna letterlijk dag en nacht hiermee bezig geweest.
Na diverse prijzen te hebben gewonnen in het verleden wordt de druk om te presteren groter.
De druk die ik ook mij zelf opleg”, aldus een vermoeide maar blije Stefan.

Hij won de Le nouveau Chef Desing Award al eerder in 2006.